5 Kasım 2016 Cumartesi

DOOM 4 Fatal Error : GL_ARB_clip_control not avaible SORUNU [KESİN ÇÖZÜM]

  Bu hatayı gördüğünüz anda aslında çözümüde görmüş olmanız gerekir.Satırın yanında hatanın sebebi yazıyor. Dikkat etmediğinizi farz ediyoruz.Adımları sayıyoruz.

  1. EKRAN KARTI DRİVER'İNİ GÜNCELLEYİN
  2. EKRAN KARTI DRİVER'İNİ GÜNCELLEYİN
  3. EKRAN KARTI DRİVER'İNİ GÜNCELLEYİN
  4. EKRAN KARTI DRİVER'İNİ GÜNCELLEYİN
  5. EKRAN KARTI DRİVER'İNİ GÜNCELLEYİN
Bu kadar basit .


6 yorum:

  1. 1 gb hd 6790 ddr5 256 bit ekran kartım var işlemcı i5 ram 8 gb ddr 3 doom 4 açmıyor problem nedir? şöyle bir hata alıyorum oyu nacılırken mavı ekranda test yapıyor ve sonunda please video card uptade derıver diyor ve duruyor.kafayı yıyecegım arkadaslar. bundan daha düşük ekran kartıyla oynuyorlar doom 4 dü ekran kartının son guncellemesı zaten yuklu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahin sorununu geçte olsa çözümledik.Oyun adı farketmeksizin "video card uptade derıver" hatası uyumsuz ekran kartı versiyonu yada güncellemesinden kaynaklanıyor.Sorunu Farklı bir şekilde çözdüysen buraya da yorum olarak atarsan sevinirim.

      Sil
  2. heyyy admın öldünmü? yoksaaaa .=)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok daha ölmedik bunun haricinde 3 blogum daha var onlarlada ilgileniyorum burayı güncellemeye pek vakit kalmıyor:) i5 8GB ram var ekran kartın 1GB.Biraz tuhaf geldi.Gördüğüm cihazlar en az i5 8e 2 çünkü.Mavi ekran sıkıntısına gelince genelde ekran kartı driverı yüzünden ortaya çıkıyor.Güncelleme yaptıysan ve sorun çözülmediyse sürüm uyuşmazlığı olabilir.İkinci bir alternatif istenilen özellikleri sağlamıyor olabilir.Üçüncü bir alternatif ise ekran kartı driverını okumuyor olabilir.Dördüncü alternatif ise ekran kartın radeon dur :D Şimdilik aklıma bunlar geliyor.İnternet üzerinde biraz araştırma yap.Senin için bende bakacağım bulursam yorumunun altına cevap olarak atarım :)

      Sil
    2. aklımdasın kutsal kahin sorununu bir başka arkadaşım daha yaşamış.Üstteki çözüme ilaveten eğer bilgisayarın masaüstü ise, boş yuvan varsa bir tane daha ram eklemeyi dene.Mavi ekradaki çıktı sonuçlarını görmedim ama ram kitleniyor olabilir.

      Sil
  3. Abi yun fatal eror nası çözülücek ekran kartı driverım zaten güncel bi kaç kez daha tekrar güncelledim son sürüm şuan fakat halaa çözülmedi eğer böyle devam ederse iade edicem oyunu yardım edin nolur

    YanıtlaSil